Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek

Actualiteiten

Hier worden de actuele items aangaande Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek getoond.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei 2022 werd de uitgestelde jubileum-concertreis van Z.E.V. georganiseerd naar Den Haag/Scheveningen voor de deelnemende Z.E.V.-leden met hun eventuele partners. Hieronder kun je alvast een kleine impressie zien van deze voor Z.E.V. geweldig georganiseerde jubileum-concertreis.

Z.E.V. heeft op zaterdag 21 mei 2022 samen met Smartlappenkoor Van Heure Zinge en harmonie De Herleving een kort optreden gegeven in de voormalige Laurentiuskerk in Vierlingsbeek bij gelegenheid van het informele afscheid van voormalig burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer aan de gemeenschap van Vierlingsbeek en Groeningen. Gezamenlijk werden het Vierlingsbeekse volkslied, Conquest of Paradise en You'll Never Walk Alone ten gehore gebracht.

Op zaterdag 13 februari heeft men kunnen genieten van een geweldige livestream van het Liedjesavond-alternatief: Langen Ôjjem mit ète van ège Bôjjem. Aan dit livestream-gebeuren heeft de organisatie in het algemeen een warm gevoel over gehouden.
Een dankwoord van voorzitter Joop Verbeeten dat in Dorpsblad Globaal verscheen is hier in te zien.

Sinds begin november 2020 is er een leuk initiatief bedacht door twee Z.E.V.-leden (Karin Derks en Annette van Os): De ZEV-Zing-kettingreactie waarin ieder Z.E.V.-lid op vrijwillige basis een audioberichtje met een ingezongen liedje van een mede-Z.E.V.-lid, een video'tje met een ingezongen liedje, een getypte of ingesproken tekst, een gedicht, een versje, een leuke mop enz. kan doorgeven aan een volgend Z.E.V.-lid.

Vanwege de coronacrisis zijn alle repetities en optredens van Z.E.V. uitgesteld.
Met ingang van 17 april 2020 hebben er online-(Zoom-)repetities plaatsgevonden. Deze vorm van repeteren is in stand gehouden tot aan de zomerstop. Zo vond op vrijdag 10 juli 2020 de laatste online-(Zoom-)repetitie plaats met liefst meer dan 30 deelnemers.

Het bestuur van Z.E.V. heeft tijdens de vakantie bekeken en eraan gewerkt om op een of andere wijze weer fysiek te kunnen repeteren. Er waren inmiddels nieuwe richtlijnen, maar die vroegen een en ander aan organisatie en afstemming met onder andere de repetitie-locatie.
Op vrijdag 28 augustus 2020 vond de eerste - fysieke - repetitie na de zomervakantie plaats die door 29 personen werd bezocht. De repetitie was in een loods van het Z.E.V.-lid Gerjon Janssen en haar man Paul in Maashees. Hierbij werden de richtlijnen van het RIVM strikt nageleefd.

Met ingang van medio oktober 2020 zijn de online-(Zoom-)repetities weer hervat vanwege de hernieuwde lockdown.

Tijdens de online-repetities zijn er tot dusverre al 7 nieuwe nummers ingestudeerd.

Z.E.V. zou Z.E.V. niet zijn als er niet iets georganiseerd zou worden om bij elkaar betrokken te blijven.
Op zaterdagavond 27 juni 2020 was er op de plek waar normaliter Muziek op de Maas zou plaatsvinden een zogenaamde Bijeenkomst aan de Maas. Op deze datum is precies 50 jaar geleden de eerste uitvoering van - destijds - jongerenkoor Evergreen geweest. Een aantal leden van Z.E.V. heeft op deze zwoele zaterdagavond geheel volgens de richtlijnen van het RIVM onder het genot van een zelf meegebracht drankje en hapje gehoor gegeven om dit heuglijke feit te herdenken. De aanwezigen dienden wel hun eigen stoel en kleedje mee te nemen.

Agenda

Z.E.V. zal op zaterdag 1 juli 2023 voor de 15e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas organiseren. U bent welkom bij Muziek op de Maas, dat dit jaar samenvalt met ZEVmeeZING, vanaf 20.00 uur.
Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Z.E.V. zou er op 12 september 2020 een Sing-in plaatsvinden onder de naam ZEVmeeZING.
Vanwege de coranacrisis is dit uitgesteld naar 2023. De nieuwe datum wordt 1 juli 2023, de dag dat ook Muziek op de Maas plaatsvindt.
Z.E.V. zal nog deelnemen aan de uitvoeringen van Zing! ON TOUR die georganiseerd gaan worden in Maastricht, Vierlingsbeek en Eindhoven.

facebook