Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek

Actualiteiten

Op 6 oktober vond het jaarlijkse dagje uit van Z.E.V. plaats onder - helaas - regenachtige omstandigheden. De organisatie was ook dit jaar in handen van reisbureau HAAR (Han, Arnold, Annette en Riet). De deelnemers werden 's ochtends ontvangen met koffie/ thee en cake door kasteelheer Han op kasteel De Voirt in Groeningen. Han vertelde over de geschiedenis van het voormalige kasteel. Vervolgens gingen de deelnemers aan het dagje uit per fiets of met de auto naar Woon-Zorgboerderij de Hultenhoek waar we ontvangen werden door Nick en Anke Janssen. Na een rondleiding in 4 groepen door de Woon-Zorgboerderij annex paardenhouderij konden we genieten van een heerlijke lunch. Hierna vond in een van de schuren een optreden van Z.E.V. plaats voor de bewoners en belangstellenden. De deelnemers aan het dagje uit konden daarna kiezen om te gaan kruisboogschieten in het schietlokaal van het St. Anthonius en St. Nicolaasgilde in de Lêmse Kuul, spelletjes te doen in de Zandpoort, een bezoek te brengen aan Meubelmakerij LiMa of een bezoek te brengen aan Museum van Postzegel tot Tank. We verzamelden ons hierna in Café de Zandpoort in Groeningen waar we konden genieten van een heerlijke barbecue. Voorafgaand aan de barbecue werd Herman Reynen gehuldigd voor zijn 40-jarig jubileum bij Z.E.V.. Herman ontving uit handen van voorzitter Joop Verbeeten de traditionele zilveren jubileumspeld. De deelnemers aan het dagje uit kunnen terugkijken op een voortreffelijk georganiseerde dag door reisbureau HAAR.
Bekijk hieronder enkele foto's van dit dagje uit.

Z.E.V. organiseerde op zaterdag 29 juni 2019 voor de 13e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas onder heerlijke zwoele weersomstandigheden.
Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. en Z.E.V.-Light de muzikant, kunstenaar en schrijver Luuk Lenders, de band Tin Soldiers, Harmonie De Herleving uit Vierlingsbeek en het Smartlappenkoor Van Heure Zinge, eveneens uit Vierlingsbeek/ Groeningen.
Op deze avond trad Z.E.V.-Light helaas voor de allerlaatste maal op vanwege het te geringe ledenaantal.

Op zondag 19 mei 2019 heeft Z.E.V. opgetreden in Openluchttheater De Speultuin in Oploo. Tijdens dit optreden werden een aantal nummers uitgevoerd die ook tijdens Muziek op de Maas op zaterdagavond 29 juni uitgevoerd gaan worden.
Bekijk hieronder enkele foto's van het optreden van Z.E.V..

Op zaterdag 19 januari organiseerde Z.E.V. voor de 36e keer de Liedjesaovend Ôjjem van Ège Bôjjem met maar liefst 13 deelnemende groepen. Het thema voor dit jaar was In vuur en Vlam. De vorig jaar ingestelde aanmoedigingsprijs was voor de debuterende groep Zwarte Kapstok met het lied Wej zien d'r bej. De prijs van de vakjury was dit jaar voor de groep Wej Vier met het lied Wat 'n moj stelleke. Als algemene winnaar van deze avond en de door het publiek verkozen carnavalsschlager was het nummer In vuur en vlam van de groep 112. Als tweede eindigde de groep Wej Vier vóór de groep APK met het nummer 't Pedje van Kees.
Bekijk de foto-impressie van deze voor Z.E.V. geslaagde en bovenal gezellige avond.

Z.E.V. trad op 15 december 2018 op tijdens het door muziekvereniging Excelsior georganiseerde kerstconcert in de St. Matthiaskerk in Oploo (samen met het fanfareorkest en de blazersklas uit Oploo).
Bekijk de foto-impressie van deze avond. De foto's zijn genomen door fotograaf Thijn van de Ven.

Z.E.V. en Z.E.V.-Light traden op 24 november 2018 op in Zalencentrum Concordia in Vierlingsbeek tijdens de 8e uitvoering van Z.E.V.-Interactief. Het thema voor deze avond was "To the movies".

Z.E.V.-Interactief 2018

De twee gastkoren die optraden waren Sprightly uit Uden en Palet uit Overloon.
Z.E.V. en Z.E.V.-Light kunnen terugkijken op een geslaagd optreden.
Bekijk de foto-impressie van deze avond. De foto's zijn gemaakt door fotograaf Thijn van de Ven.

Op zondag 7 oktober vond het jaarlijkse dagje uit van Z.E.V. plaats met als reisbestemming de historische hanzestad Doesburg. Om 8.30 uur vertrok de bus met deelnemers vanuit Vierlingsbeek om rond 9.45 uur aan te komen in Doesburg waar we ontvangen werden op koffie/thee en appeltaart in het oudste café van Nederland, het "Stadsbierhuys De Waag". Om 11.00 uur kregen we een interessante rondleiding in de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek alwaar we in de naastgelegen winkel souveniers konden kopen.
Om 12.30 uur verzorgde Z.E.V. een - nagenoeg - geslaagd optreden in de Gasthuiskerk. Vervolgens werd er uitgebreid geluncht in het Gildehof waarna we vanaf 14.00 uur een vrij programma hadden met als mogelijke invulling een museumbezoek, een stadswandeling, winkelen of gewoon een terrasje pikken.
Om 17.15 uur werd de terugreis naar Vierlingsbeek aanvaard alwaar we in Zalencentrum Concordia konden genieten van een uitgebreid lopend buffet met als toetje heerlijk Heldro-ijs. Vervolgens kreeg iedereen ook nog een voortreffelijk kaasplankje aangeboden met o.a. streekgebonden stukjes kaas en uiteraard mosterd.
Ook werden de Z.E.V.-jubilarissen gehuldigd, te weten de 10-jarige jubilaris Loes Daanen en de 25-jarige jubilarissen Hans en Doreen de Hoog en Mira Klaassen. Als afsluiting van deze enerverende dag werden Joop en Jolande Verbeeten nog getrakteerd op een serenade vanwege hun recente zilveren bruiloft.
Dank aan de organisatie, dit jaar bestaande uit 'reisbureau HAAR': Han Morsink, Arnold Heuven, Annette van Os en Riet Verbeeten.
Bekijk hieronder de foto's van dit uitstapje op zondag 7 oktober 2018. De foto's zijn van de hand van fotograaf Thijn van de Ven. Nog meer foto's kun je bekijken op de Google Drive voor Z.E.V.

Op vrijdag 31 augustus 2018 heeft Z.E.V. de eerste repetitie na de zomervakantie gehad bij Nancy en Wilfred thuis in Asten in hun nieuwe onderkomen. Tijdens deze repetitie is een begin gemaakt met het instuderen van (alvast) twee nummers voor Z.E.V.-Interactief en/of Muziek op de Maas 2019. Na de repetitie kregen de (geïnteresseerde) leden nog een rondleiding door het huis onder leiding van Nancy en werd de tijd verder ingevuld onder het genot van een drankje en een hapje.
Bekijk hieronder enkele foto's van deze gezellige avond.

Z.E.V. organiseerde op zaterdag 16 juni 2018 voor de 12e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.
Het evenement vond onder ideale weersomstandigheden plaats: droog bij aangename temperaturen.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) de spectaculaire Slagwerk Groep Vortum-Mullem en de Nederlandse Crosby, Stills, Nash & Young tribute band 4 Way Street. De naam 4 Way Street refereert aan een live album van deze vier muziekiconen. De zes heren van 4 Way Street namen de toeschouwers mee op reis in een selectie van liedjes uit het uitbundige repertoire van David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young. Speciaal voor Muziek op de Maas was het repertoire aangevuld met klassiekers uit dezelfde periode van onder meer The Beatles en The Eagles.
Het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe onderdeel Z.E.V.-Intermezzo bij Muziek op de Maas ontbrak dit jaar ook niet: Z.E.V. in een andere vorm: een solo, in twee- of drietallen en met alle mannen samen.

Op zondag 3 juni 2018 heeft Z.E.V. deelgenomen aan het Goei Leven Festival bij de Lamperse Hei in Wanroij. Tijdens dit optreden werden een aantal nummers uitgevoerd die ook tijdens Muziek op de Maas op zaterdagavond 16 juni uitgevoerd gaan worden.
Bekijk hieronder enkele foto's van het optreden van Z.E.V. tijdens dit festival. Nog meer foto's kun je bekijken op de Google Drive voor Z.E.V. (kijk hiervoor bij Z.E.V.-allerlei).

Op zaterdag 13 januari 2018 vond de 35e Liedjesaovend Ôjjem van Ège Bôjjem plaats met als thema 't lûpt op rûllekes met 9 deelnemende groepen en 6 Goud van Oud optredens. Winnaar van de Liedjesaovend, zowel gekozen door de vakjury als door het publiek, werd de jongemannengroep Netfix met het lied FIXEN. Als tweede eindigde de groep APK met De tent op de kop vóór de groep 112 met De sleutel kwiet. Nieuw dit jaar was de aanmoedigingsprijs die naar de groep Hartediefkes ging met hun lied Mit bûllekes op rûllekes.
Bekijk hieronder een foto-impressie van deze voor Z.E.V. wederom geslaagde avond.

Z.E.V. en Z.E.V.-Light traden op 25 november 2017 op in Zalencentrum Concordia in Vierlingsbeek tijdens de 7e uitvoering van Z.E.V.-Interactief. De twee gastkoren die optraden waren KoBra uit Brandevoort (Helmond) en Theaterkoor STEM uit de gemeente Meijerijstad en omgeving. Ook deze beide koren staan onder leiding van Nancy Meijer. Z.E.V. en Z.E.V.-Light kunnen terugkijken op een geslaagd optreden.
Bekijk de poster van Z.E.V.-Interactief 2017 en een foto-impressie van deze avond.

Agenda

Op vrijdagavond 20 december zal in het Koningskerkje in Vierlingsbeek de laatste repetitie van Z.E.V. van 2019 plaatsvinden. Na de pauze van deze repetitie zal onder het genot van een hapje en een drankje het jubileumjaar: Z.E.V. 50 jaar! geopend worden.
Op zaterdagavond 25 januari 2020 zal Z.E.V. voor de 37e keer de Liedjesaovend Ôjjem van Ège Bôjjem organiseren in Zalencentrum Concordia in Vierlingsbeek. Het thema voor deze avond zal zijn: 't Dak gût d'r af.
Z.E.V. zal in het voorjaar van 2020 deelnemen aan de tweede uitvoering van Zing! ON TOUR dat in Eindhoven of Maastricht zal plaatsvinden.
Z.E.V. zal op zaterdag 27 juni 2020 voor de 14e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas organiseren, aanvang 19.30 uur.
Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Z.E.V. zal er op 12 september 2020 een kleinschalige Sing-in plaatsvinden.
Z.E.V. zal op zaterdag 31 oktober 2020 deelnemen aan de derde uitvoering van Zing! ON TOUR die door Z.E.V. georganiseerd gaat worden en derhalve zal plaatsvinden in Vierlingsbeek.

facebook