Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek

Muziek op de Maas

Reeds meer dan 10 jaar (de eerste keer was in 2004) organiseert Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek bijna jaarlijks het midzomeravondevenement Muziek op de Maas nabij de Maas, dichtbij de locatie van de veerdienst Vierlingsbeek - Bergen.

De toeschouwers kunnen vanaf een aangrenzend weiland prachtige muziek en show in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek wordt vanaf een ponton in de Maas gepresenteerd dat speciaal hiervoor is ingevaren en vanuit het weiland zelf.
Deelnemende muziekgroepen zijn naast Z.E.V. en Z.E.V.-Light vaak een gastkoor, een straatorkest/ muziekband en een Rockabilly/ Countryboogie Group.

Z.E.V. zal op zaterdag 29 juni 2019 voor de 13e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas organiseren.
Deelnemende muziekgroepen zullen naast Z.E.V. de band Tin Soldiers, Harmonie De Herleving uit Vierlingsbeek en het Smartlappenkoor Van Heure Zinge, eveneens uit Vierlingsbeek/ Groeningen zijn.

Z.E.V. organiseerde op zaterdag 16 juni 2018 voor de 12e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.
Het evenement vond onder ideale weersomstandigheden plaats: droog bij aangename temperaturen.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) de spectaculaire Slagwerk Groep Vortum-Mullem en de Nederlandse Crosby, Stills, Nash & Young tribute band 4 Way Street. De naam 4 Way Street refereert aan een live album van deze vier muziekiconen. De zes heren van 4 Way Street namen U mee op reis in een selectie van liedjes uit het uitbundige repertoire van David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young. Speciaal voor Muziek op de Maas was het repertoire aangevuld met klassiekers uit dezelfde periode van onder meer The Beatles en The Eagles.
Het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe onderdeel Z.E.V.-Intermezzo bij Muziek op de Maas ontbrak dit jaar ook niet: Z.E.V. in een andere vorm: een solo, in twee- of drietallen en met alle mannen samen.

 

Z.E.V. organiseerde op zaterdag 24 juni 2017 na enkele jaren afwezigheid weer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas, dit jaar voor de 11e keer.
Het evenement vond helaas - na wekenlang droog weer gehad te hebben - onder druilerige weersomstandigheden plaats. Vanwege de heersende droogte mochten er zelfs geen vuurkorven gebruikt worden.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) het Nijmeegse 'straatorkest' Kladderadatsch met hun karakteristieke strijdliederen en de 'Rockabilly/ Countryboogie Group' The Kingsize Trio uit de regio Eindhoven.
Een nieuw onderdeel bij Muziek op de Maas was Z.E.V.-Intermezzo; Z.E.V. in een andere vorm: een duo, een mannenkoor, moeders en dochters en het 'Benkske an de Maas'.

 

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 21 juni 2014 voor de 10e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland wederom prachtige muziek en show in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek werd zoals inmiddels gebruikelijk vanaf een ponton in de Maas gepresenteerd dat speciaal hiervoor werd ingevaren en vanuit het weiland zelf.
Het evenement vond onder droge en qua temperatuur ideale weersomstandigheden plaats.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) 'Vocal Group' Mooche uit Best, het 'looporkest' Union Brass uit Venlo en de 4-koppige 'jaren zestig popgroep' The Surphonics uit Zaanstad.

Vanwege de deelname van Z.E.V. aan het sportieve/culturele project Symphonica in Sporto was er een samenwerking met de Damesgymclub Vierlingsbeek en de Dorpsraad Groeningen. Er werd een 'bewegings-flashmob' georganiseerd en kinderen (en enkele volwassenen) konden een 'bommetje' in de Maas uitproberen.

 

Klik hier voor nadere informatie over de deelnemende groepen en hier voor de bijbehorende poster.

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 22 juni 2013 inmiddels al weer voor de 9e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers wederom vanaf een aangrenzend weiland prachtige muziek in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek werd wederom gepresenteerd vanaf een ponton in de Maas dat speciaal hiervoor werd ingevaren en vanuit het weiland zelf.
De weersomstandigheden waaronder Muziek op de Maas 2013 plaats vond waren niet al te gunstig: voor de tijd van het jaar te koel, af en toe veel wind, afgewisseld met buien met (mot)regen. Maar ondanks de ieder jaar aanwezige vuurkorven en de niet overdreven maar voldoende mogelijkheden voor een hapje en een drankje stond dit garant voor een heerlijke, sfeervolle midzomeravond.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light en Z.E.V.-Ultra-Light) Troubadour Peter, Vocalgroup Blended en de 3-mans band The Cowpokes.

 

Troubadour Peter van de Water neemt u mee naar weleer. Als middeleeuwse troubadour met accordeon, gitaar en vrolijke zang zal hij een sfeervol welkom verzorgen van Muziek op de Maas. Zijn liederen ondersteunt door de middeleeuwse uitstraling zullen u in een bijzondere sfeer dompelen.

 

Vocalgroup Blended is een a cappella Vocalgroup bestaande uit 5 vocalisten. Ze streeft naar een prachtige smaakvolle 'blend' van de eigen stemmen en een breed, bij voorkeur vijf-stemmig, repertoire. A cappella en Close Harmony met spannende akkoorden variërend van Jazz tot Pop. Een mix van stijlen zodat het nooit saai zal worden om naar hen te luisteren. Arrangementen uit eigen stal, zodat deze goed aansluiten bij de samenstelling van de groep. Onder de muzikale leiding van Erik van Vugt laat Blended het publiek genieten van een plezierig en enthousiast optreden. "Een blend, een melange, heeft een eigen smaak, waarin de smaak van de samenstellende delen hooguit door kenners nog te herkennen valt".

 

The Cowpokes spelen Bluegrass en oude Folk, hoofdzakelijk traditionals, vaak met Ierse invloeden, die op een oorspronkelijk en toch eigen manier worden vertolkt. De drie muzikanten spelen akoestische gitaar, mandoline en banjo en ze zingen alle drie. Bij voorkeur 'unplugged', met z'n drieën rond één grootmembraan-microfoon. Deze cowboys zorgen overal voor de juiste Amerikaanse sfeer. Ze spelen meerstemmige folk-ballades maar ook de bekende Ierse feest jigs. Soms hoor je een jankende blues, dan weer opzwepende bluegrass met supersnel banjowerk. The Cowpokes brengen hun muziek professioneel maar ongepolijst. Letterlijk geschikt voor alle leeftijden want iedereen kan genieten van een groep die zo puur is...

 

Z.E.V., Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek is een enthousiaste groep van bijna 50 zangers en zangeressen in de leeftijd van 20 tot 69 jaar. Het repertoire bestaat uit evergreens, musical- en popsongs, gospels, jazz en blues. Minimaal 4-stemmig, soms a cappella, soms begeleid door piano, basgitaar, gitaar en drums.
Z.E.V.-Light, de 15 tot 21 jarige leden van Z.E.V., met een repertoire van goeie popsongs en de nog jongere zangers en zangeressen van Z.E.V.-Ultra-Light. En dat alles onder leiding van dirigent Marco Mariën.

 

 

Poster Muziek op de Maas 2013

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 23 juni 2012 inmiddels al weer voor de 8e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland wederom prachtige muziek en show in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek werd wederom vanaf een ponton in de Maas gepresenteerd dat speciaal hiervoor werd ingevaren en vanuit het weiland zelf.
Het evenement vond gelukkig onder droge maar iets te koele weersomstandigheden plaats. Ter herinnering: de volgende dag was het echt beestenweer, veel te koud en slagregens met veel wind.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light en Z.E.V.-Ultra-Light) de 'Close Harmony Group' Briskly uit Panningen en omgeving, de 'cheerleadinggroup' Sensation Cheerleading uit Boxmeer en de 3-koppige 'rockabillyband' The Wieners uit Valkenswaard.

Briskly, (vrij vertaald: levendig) is een close harmony groep uit de omgeving van Panningen en staat onder leiding van dirigent Sandra Halmans uit Roermond. Alle nummers zijn 5 of 6 stemmig en worden volledig a capella gezongen, waarbij ze met hun stemmen als instrumenten het publiek proberen te boeien. Het repertoire bestaat, naast diverse close harmony bewerkte popsongs ook uit licht klassieke en populaire stukken in diverse talen.

De Sensation Cheerleaders uit Boxmeer bestaan sinds 2001. Een All-Star organisatie die Cheerleading als show- en wedstrijdsport op professioneel niveau beoefent. De meiden en jongens van de Sensation Cheerleaders combineren cheerdance, turnen en stunts in spectaculaire routines, entertainment in Amerikaanse stijl. En na de United States of America mag nu Muziek-op-de-Maas zich vergapen aan hun kunststukjes.

The Wieners, vintage Rock'n'Roll uit de fifties! Zowel grote hits als B-kantjes en rariteiten, van Buddy Holly, Johnny Cash, Elvis Presley, Everly Brothers, Johnny Burnette, Roy Orbison en nog veel meer.
Authentieke manier van muziek maken uit de jaren '50. Van stevige Rockabilly tot Tearjerkers, alle nummers klinken als de oude vinyl-singeltjes in een Wurlitzer-jukebox! Uitsluitend originele instrumenten: uiteraard een contrabas, Fender Telecaster gitaar, een akoestische Gibson J-45 en 'staande' drums. Van optreden bij De Wereld Draait Door tot Muziek-op-de-Maas!!!

Z.E.V. (Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek), een enthousiaste groep van bijna 50 zangers en zangeressen in de leeftijd van 20 tot 65 jaar. Het repertoire bestaat uit evergreens, musical- en popsongs, gospels, jazz en blues. Minimaal 4-stemmig, soms a capella, soms begeleid door piano, basgitaar, gitaar en drums. Z.E.V.-Light: de 12 tot 18 jarige meiden van Z.E.V., met een repertoire van goeie popsongs en de nog jongere zangers en zangeressen van Z.E.V.-Ultralight. En dat alles onder leiding van dirigent Marco Mariën.

 

Agenda

Z.E.V. zal op zaterdag 29 juni 2019 voor de 13e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas organiseren.

facebook