Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek

Muziek op de Maas

Reeds meer dan 10 jaar (de eerste keer was in 2004) organiseert Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek bijna jaarlijks het midzomeravondevenement Muziek op de Maas nabij de Maas, dichtbij de locatie van de veerdienst Vierlingsbeek - Bergen.

De toeschouwers kunnen vanaf een aangrenzend weiland prachtige muziek en show in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek wordt vanaf een ponton in de Maas gepresenteerd dat speciaal hiervoor is ingevaren en vanuit het weiland zelf.
Deelnemende muziekgroepen zijn naast Z.E.V. en Z.E.V.-Light vaak een gastkoor, een straatorkest/ muziekband en een Rockabilly/ Countryboogie Group.

Z.E.V. zal op zaterdag 22 juni 2019 voor de 13e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas organiseren.
Deelnemende muziekgroepen zullen naast Z.E.V. de band Tin Soldiers, Harmonie De Herleving uit Vierlingsbeek en het Smartlappenkoor Van Heure Zinge, eveneens uit Vierlingsbeek/ Groeningen zijn.

Z.E.V. organiseerde op zaterdag 16 juni 2018 voor de 12e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.
Het evenement vond onder ideale weersomstandigheden plaats: droog bij aangename temperaturen.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) de spectaculaire Slagwerk Groep Vortum-Mullem en de Nederlandse Crosby, Stills, Nash & Young tribute band 4 Way Street. De naam 4 Way Street refereert aan een live album van deze vier muziekiconen. De zes heren van 4 Way Street namen U mee op reis in een selectie van liedjes uit het uitbundige repertoire van David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young. Speciaal voor Muziek op de Maas was het repertoire aangevuld met klassiekers uit dezelfde periode van onder meer The Beatles en The Eagles.
Het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe onderdeel Z.E.V.-Intermezzo bij Muziek op de Maas ontbrak dit jaar ook niet: Z.E.V. in een andere vorm: een solo, in twee- of drietallen en met alle mannen samen.

Z.E.V. organiseerde op zaterdag 24 juni 2017 na enkele jaren afwezigheid weer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas, dit jaar voor de 11e keer.
Het evenement vond helaas - na wekenlang droog weer gehad te hebben - onder druilerige weersomstandigheden plaats. Vanwege de heersende droogte mochten er zelfs geen vuurkorven gebruikt worden.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) het Nijmeegse 'straatorkest' Kladderadatsch met hun karakteristieke strijdliederen en de 'Rockabilly/ Countryboogie Group' The Kingsize Trio uit de regio Eindhoven.
Een nieuw onderdeel bij Muziek op de Maas was Z.E.V.-Intermezzo; Z.E.V. in een andere vorm: een duo, een mannenkoor, moeders en dochters en het 'Benkske an de Maas'.

Zanggroep Evergreen Vierlingsbeek organiseerde op zaterdag 21 juni 2014 voor de 10e keer het midzomeravondevenement Muziek op de Maas.

Nabij de Maas in Vierlingsbeek konden de toeschouwers vanaf een aangrenzend weiland wederom prachtige muziek en show in zeer uiteenlopende stijlen beluisteren en bekijken. De muziek werd zoals inmiddels gebruikelijk vanaf een ponton in de Maas gepresenteerd dat speciaal hiervoor werd ingevaren en vanuit het weiland zelf.
Het evenement vond onder droge en qua temperatuur ideale weersomstandigheden plaats.

Deelnemende muziekgroepen waren naast Z.E.V. (en Z.E.V.-Light) 'Vocal Group' Mooche uit Best, het 'looporkest' Union Brass uit Venlo en de 4-koppige 'jaren zestig popgroep' The Surphonics uit Zaanstad.

Vanwege de deelname van Z.E.V. aan het sportieve/culturele project Symphonica in Sporto was er een samenwerking met de Damesgymclub Vierlingsbeek en de Dorpsraad Groeningen. Er werd een 'bewegings-flashmob' georganiseerd en kinderen (en enkele volwassenen) konden een 'bommetje' in de Maas uitproberen.

Klik hier voor nadere informatie over de deelnemende groepen en hier voor de bijbehorende poster.